Den her salat skal jeg altså spise rigtig meget af til sommer og al en lækre grillmad vi skal have der! Knasende sprød kålsalat med frisk grønt og den nemmeste asiatisk dressing med knald på smagen – tro mig, når du har denne bandit på bordet, vil du ikke mangle andet til dit lækre grillmad.
Jeg har valgt lilla spidskål for at give lidt spræld på farven, men du kan snildt bruge et helt almindeligt spidskål, eller endda bare salat hvis du mere er til – det vigtigste er at du køber friske, sprøde grøntsager og laver dressingen.
Ingredienser
Salaten
- 1/2 Spidskål, lilla
- 100g Edamamebønner
- 1/2 Agurk
- 1 rødløg
- 2 spsk. Sesam
- 1 bundt frisk koriander
- 4-5 stilke frisk mynte
- 1/2 lime
- Salt
Dressing
Fremgangsmåde
Start med at rør dressingen sammen. Riv et fed hvidløg fint eller kør det gennem hvidløgspresseren.
Rør hvidløget sammen med de resterende ingredienser og sæt det til side, så det kan trække godt med smag.
Imens laver du salaten:
Skør spidskålet over så du har to kvarte, fjerne stokken og skær det i tynde strimler. Giv det en tsk. salt og saften af en halv lime og knug det godt sammen, så du bryder lidt ned i fibrene i kålet. Læg kålen i en skål.
Flæk agurken på langs, fjern den bløde midte med en ske (det kan du jo evt. lige hapse i dig, så der ikke er madspild), og skær dem i skiver af ca. 1/2-1 cm. Læg det op i skålen med kålen.
Kog lidt vand op til at blanchere edamamebønnerne i – lad det stå ca. 2 minutter og fjerne vandet fra bønnerne. Læg dem op i skålen med kålen.
Fjern skallen fra rødløget, skær det over og skør tynde strimler af det. Kom det i skålen med kålen.
Rør salaten godt sammen og læg det på et fad.
Hak koriander og mynte groft (fjerne stilken fra mynten hvis den er for mørk og grov) og drys det over salaten. Drys til sidst med sesam.
Server kålsalaten med dressingen henover.