Kategori: Aftensmad

Jeg har virkelig længtes efter at spise en masse asiatisk mad, og har tænkt over denne opskrift i et stykke tid. Lækker, klistret og snasket BBQ asian style, også bedre kendt Char Siu. Jeg forelskede mig i retten da jeg var i Beijing, og har slet ikke fået den siden – men nu skulle det altså være. Og det er præcis så godt som jeg husker det.

Det er en super nem ret at lave, og i prinicippet kan du bruge det kød du gerne vil, men svinekød, og helst noget i den lidt federe ende er helt perfekt. Du kan også sagtens grille det på grillen, i stedet for i ovnen – jeg tror faktisk kun det ville være endnu bedre!

Typisk spises det med ris og dampet bok choi, men jeg fik den med nudler i dag og en frisk agurkesalat.

NB: jo længere du lader kødet marinere, jo bedre vil kødet smage, så helst gerne 3 timer eller natten over. Det bliver kun endnu bedre af det.

forberedelse 200 minutter / tilberedning 30 minutter / i alt 3 timer og 50 min
Antal personer: 2

Fremgangsmåde

Tag en gryder frem og kom hoisin, soya, brun farin, honning, risvinedike, hvidløg, five spice og vand i. Rør det godt sammen og lade varme op til det simrer let og sukkeret er smeltet.

Kom kødet ned i en skål og hæld massen over. Bland det godt sammen, sæt låg på skålen og kom det i køleskabet. Her skal det stå tre timer, og det kan være en god idé lige at rode rundt i det en gang i timen.

Tag kødet ud på køkkenbordet. Gem den overskydende marinade!

Varm en ovn op på 180 grader varmluft med grill (eller en grill). Tag en bageplade frem og kom bagepapir på. Læg kødet på, og kom det i ovnen i ca. 30 min.

Imens hælder du resten af marinaden over på en pande, kog det ned til vandet er væk og pensl det færdige kød med det.

Server det med ris, nudler og grønt.

Skriv et svar