Kolde vintermåneder = dejlige varme og fyldige supper. Jeg har lavet en cremet blomkålssuppe med en intens smag! Den får fylden fra cheddarosten og skarphed af den krydrede chorizo – og så er den pakket med gode vitaminer fra blomkålen.
Den er virkelig blive bedre af at tilføje cheddarost til den varme suppe og så blende den – wow en smag og en cremethed, som jeg virkelig ikke slet ikke havde forventet, men blev glædelig overrasket over.
Du kan snildt skifte osten ud med en anden revet ost, og er du ikke til kød, kan ristet blomkål med spidskommen gøre sig godt til – og glem ikke et varmt styk ristet brød!
Ingredienser
Suppen
- 400g Blomkål, i små buketter
- 4 fed hvidløg, i tynde skiver
- 1 rødløg, i små tern
- 6dl Grøntsagsbouillon
- 70g cheddarost, revet
- 2,5 dl fløde
- Salt og peber
- 1 spsk. Olie
Endvidere
Fremgangsmåde
Varm en tykbundet gryde op og kom en spsk. olie i. Steg løg og hvidløg gyldne i olien.
Tilsæt blomkålsbuketterne og steg dem i et par minutter. Tilsæt grøntsagsbouillonen og kom låg på gryden. Lad det simre i 30 minutter.
Varm ovnen op til flutes og skær den friske chorizo i mindre stykker. Varm en pande op og kom chorizoen på – der er godt med olie i kødet, så der er ingen grund til at stege det i fedtstof. kom flutes i ovnen.
Tag en stavblender eller en blender og kør suppen glat med fløden. Tilsæt den revede ost og blend suppen godt igennem.
Server suppen rygende varm med chorizo på toppen og varmt flute på siden.