Kategori: Aftensmad, Frokost

Det her er, uden tvivl, den bedste hønsekødssalat jeg har lavet i mit liv. Den er anderledes end hvad man finder på det klassiske frokostbord, men den er også virkelig et frisk pust, samtidig.

Den er baseret på en lækker karsemayonnaise, der giver den smukkeste farve, og fyldt med syltet fennikel, stegte svampe og lækre hasselnødder. Når først man har prøvet den her, vil jeg altså mene at hønsekødssalaten man finder i køleboksen, blegner ved siden af.

Hav tålmodighed med opskriften, den er det hele værd – lad dig ikke skræmme af tiden, det er blot for at indikere syltningen på fennikelen.

En lille bemærkning.. ikke for at skræmme dig

Den grønne mayonnaise er lavet på en Thermomixer, hvor man varmer olie med spinat og en masse karse op til ca. 65 grader – men frygt ikke, man kan også lave den uden, så længe du har et blenderglas og en lille portion tålmodighed. Du skal bare komme alle ingredienserne ned i blenderglasset og køre den på høj hastighed. Centrifugeringen vil netop efter et lille stykke tid, gøre at olien varmer og trækker farve. bagefter sier du den og lader den køle af. der kan være en smule bundfald, men det kan fjernes ved at køre olien gennem et kaffefilter.

Du kan bruge lige den kylling du vil, men udbenet kyllingeoverlår har virkelig god smag, og du kan bruge skindet til sprøde chips.

Og lige med et stykke rugbrød til, ikke?
forberedelse 3 timer / tilberedning 30 min / i alt 3 timer og 30 min

Fremgangsmåde

Varm eddike, vand, sukker og salt op i en gryde, til sukkeret er opløst. Imens skærer du fennikel i små tern. Kom ternene på et patentglas og hæld lagen over. Lad det stå til dagen efter.

I et blenderglas (eller en thermomixer) kommer du 3 dl olie i, to bakker karse og 50g spinat og blender til olien tager farve. Se note foroven ift. Thermomixer og blenderglas.

I et højt glas kommer du et æg i, 2dl af den grønne, afkølede olie, sennep, eddike og salt. Sænk en stavblender ned i bunden og ”blend opad” til du har en tyk mayonnaise. Smag til med salt.

Træk skindet af kyllingen og kog kyllingestykkerne til de er færdige, i vand med rigelig salt. Skær det i mindre bidder når de er færdige og køl af.

Tænd ovnen på 200g. Skrab kyllingeskindet fladt ud på et bagepapir og læg papiret over på en bradepande. Giv dem et godt drys salt. Kom et stykke bagepapir over og sæt en plade ovenpå, så den står i tryk. Bag i ovnen ca. 15-20 minutter til skindet er sprødt. Imens kan du riste hasselnødderne oven på den øverste plade til de er gyldne og du kan afskalle dem.

Skær æblet i tern, og kom det i en skål med kyllingen. Tilsæt den drænede, syltede fennikel. Hak halvdelen af kørvlen og tilsæt. Vend det med mayonnaisen. Smag til med salt og peber. Server på et lækkert rugbrød med sprødt kyllingeskind, hakkede hasselnødder og friskplukket kørvel.

Skriv et svar