Kategori: Aftensmad

Køkken: Asiatisk

Så du at Victoria Askjær udfordrede mig på at lave en lækker, økonomisk og nem ret på kål? Om ikke andet, kom der denne fætter ud af det! Hamrende lækker og nem okonomiyaki på årstidens absolut lækreste grønne grøntsag: Palmekål (og bevares, spidskål også, men du ved)…

Ud over det, får du en nem opskrift på en okonomi-bbq eller sauce, som man bruger til okonomiyaki – men den kan snildt bruges til alt andet godt også .

God fornøjelse! (og hop da lige ind på min instagram og se videoen, hvis du vil have en how to på film)

forberedelse 20 min. / tilberedning 20 min. / i alt 40 min
Antal personer: 2

Fremgangsmåde

Skyld kålen og snit dem begge fint – snit forårsløg fint og kom over kålen

Drys en generøs gang salt over kålen – så stikker du klør fem ned i skålen og “gnider” kålen, så du nedbryder fibrene. Når den er gnedet godt, fylder den 2/3 af original-fylden.

Pisk æg med grøntsagsbouillon, mel og chiliflager til en tyk masse. Kom det over kålen og bland det godt rundt.

Varme en pande op med lidt olie – når panden er varm, tager du ca. 1/4 af kål-dej massen og spreder ud til en pandekage. kom låg over panden og steg den til den er gylden på den enes side, ved middelvarme. Vend den og steg den anden side til den er gylden.

Steg resterende dej til pandekager på samme måde.

Tak en skål og et piskeris frem: kom ketchup, soya, worchestersauce og honning i skålen og pisk det godt sammen.

Snit forårsløg fint og afdryp den syltede ingefær.

Server okonomiyaki smurt med okonomi-bbq, striber af mayo, syltet ingefær og snittet forårsløg.

Skriv et svar