Perlebygotto har været en fast del af madplanen hos mig siden jeg var teenager. Det er en lidt fyldigere og grovere udgave ag den elskede risotto – måske også en smule sundere!
Denne udgave er vendt i en cremet ærtemos smagt til med mynte, godt med peber og toppet med lækker mozzarella (måske den skal toppes med gedeost næste gang?)
Den søde ærtemos kan tilsættes parmesan, hvis man vil have en mere cremet udgave, men jeg synes bestemt ikke det mangler.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skær løg og hvidløg i mindre tern. Tag en sauté-pande eller en gryde frem, varm den op og kom 1 spsk. olie på. Sautér olie og hvidløg til det er blankt.
Skyl perlebyggen grundigt i koldt vand. Kom det ned til løgene, lad det stege i 2 minutter og tilsæt bouillonen. Sæt låg på, og lad det simre i ca. 50 minutter, hvor du rører i det med jævne mellemrum.
I en skål lægges ærterne (optøet hvis de har været frosne), smørret. 1/2 dl vand, bladene fra en potte mynte og 1 spsk. hvidvinseddike. Blend det med en stavblender.
Alternativt, kan du komme det hele i en minihakket og køre det sammen.
Smag til med salt og peber.
Rør ærtemosen sammen med den varme perlebyg og smag det godt til med salt og peber. Server det rygende varmt, med mozzarella og evt. lidt urter på toppen.