Kategori: Aftensmad

Siu Mai er klart en favorit for mig, når der skal spises dim sum. Den åbne dumpling er her fyldt med rejer, svinekød og sort sesam, og de er kanone! De er toppet med frisk forårsløg, men traditionelt set er det egentlig fiskerogn man bruger til det, så hvis du får gæster, kan du jo lige give den gas med det. Server dem med en god dip – enten kan du lave den selv, ellers er de gode med dumplingsauce og chilisauce.

Det er nemt at lave disse dumplings, og jeg har lavet en lille torturial nedenfor. Så frem med dine folde-egenskaber og fold løs! Jeg bruger frosne wonton-wrappers, kommer fyldet i og limer de stritteende kanter til ydersiden med vand.

NB: det er vigtigt for konsistens og smag på disse dumplings, at du vælger god og fed hakket svinekød, ellers kan de gå hen og føles lidt smattede og kedelige!

forberedelse 60 min / tilberedning 7 min. / i alt 1 time og 7 min
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Tag de frosne wonton-wrappers ud og klip pakken op. Find et skærebræt frem, beklæd det med et stykke bagepapir og fugt et viskestykke godt. Dine Sui Mai skal holdes fugtige under viskestykket, ellers har det det med at blive lidt kedelige i kanten.

Farsen: hak tigerrejerne godt, så der er lidt grove stykker tilbage. Bland dem med det hakkede svinekød og et generøst skud salt, så farsen kan røres sej. Hak forårsløgene fint, riv ingefæren og kom det i farsen med soya, majsstivelse, risvineddike, sort sesam, brun farin og peber. Bland farsen godt sammen og stil den til side.

Når dejen er optøet, så er du klar til at folde (se billeder nedenunder):

  • Fold et O med din tommelfinger og pegefinger, på din ikke dominante hånd.
  • Læg en wonton-wrapper over
  • Tag en stor tsk. fuld af fyldet og læg oven på wrapperen
  • Pres fyldet i, så wrapperen laver en lille bold mellem dine fingre
  • Pres kanten fast til farsen.
  • Fugt spidserne der flagrer med lidt vand og “lim” den fast til siderne, så kanten bliver fin og jævn.
  • Stil din dumpling på bagepapiret og kom det fugtige viskestykke over

Her har du to valgmuligheder – enten kan du fryse dine dumplings (her er det jo lækkert hvis man har lavet dobbeltportion ;)) eller også kan du gøre klar til at dampe.

Beklæd din bambusdamper med bagepapir i bunden eller smør den med olie og sæt den over en gryde med vand. Lad vandet koge op, og skru lidt ned for det, så det simrer let. Kom dine dumplings ned i kurven og lad dem dampe ca. 6-7 minutter hvis de er friske, og ca. 9 minutter hvis de er frosne.

Imens kan du lave dippingsaucen ved at blande soya med eddike, og smage til med chili.

Server dine dumplings imens de er varme og lækre.

Skriv et svar