Kategori: Aftensmad

Køkken: Italiensk

Jeg synes virkelig at spaghetti med kødboller er kæmpe comfort food og virkelig lækkert, når vejret er ved at blive lidt koldt… og så kan det jo også være en rigtig score-ret! Og der lover jeg dig for, at du virkelig godt kan vinde med denne opskrift.

Bemærk at det er en relativ stor portion – her er til fire meget sultne mennesker eller 6 almindeligt sultne mennesker. Vil du fylde lidt tilbehør på, kan jeg anbefale hvidløgsflutes eller en lækker, sprød salat.

Jeg har brugt en blanding af oksekød og flæsk/kalvekød – det holder godt på saften synes jeg, og giver en dejlig smag. Men er du mere til ren oksekød, vil jeg vælge den gode fede, så du holder kødbollerne svampede og lækre, og så de ikke tørrer ud.

Kan du ikke få fat i mascarpone, kan du snildt bruge en gang creme cheese i stedet!

Tænd stearinlysene, sæt varmen på, på med musikken – og velbekomme!

forberedelse 45 min / tilberedning 20 min. / i alt 1 time og 5 min
Antal personer: 6

Fremgangsmåde

Start med at lave kødbollerne: bland kødet sammen med salt. Hak løg og hvidløg fint og tilsæt til kødet. Tag de to skiver franskbrød, blend dem fint og hæld mælk over. Lad det trække et par minutter og kom brødet ned til kødet. Det behøver ikke være fuldstændig opvredet. Tilsæt krydderierne, salt og peber og parmesanen.

Sæt en gryde med vand over, kom salt i og lade det koge op. Form kødbollerne og kog dem i vandet. Når kødbollerne flyder, skal du straks tage dem op. Lad dem afdryppe.

Tomatsauce: hak løget fint, kom olie på en pande og steg løget. Tilsæt krydderierne og lad det stege. Tilsæt tomatpuréen og lad det stege af. Herefter tilsætter du tomaterne på dåse og rødvinen. Rod det sammen og lad det koge sammen. Når det har kogt ca. 10 minutter, tilsætter du mascarponen og rører det ud. Smag saucen til med salt, peber og evt. lidt chili.

Tag en pande frem, varm den op, hæld olie på og steg kødbollerne, så de bliver glaseret op. Kom dem i tomatsaucen, og pynt med frisk basilikum.

Server kødbollerne med dampende varm spaghetti, frisk basilikum og godt med parmesan.

Skriv et svar