Jeg tror ikke der findes en mere nem ret, som du hurtig kan trylle frem og som vil tage kegler! Et par æg, tigerrejer, ris og grønt fra grøntsagsskuffen og så er du klar 😉
Spøg til side – og dog er det stadig en nem ret! Her har jeg beregnet til en person, så du ganger bare op efter hvor meget du har brug for.
Retten er ret mættende, så spis den portion ris til du vil – koger du mange, har du altid til fried rice.
Ingredienser
- 2 æg
- 100g Tigerrejer, fri for skal og tarm
- 1 hvidløg
- 1 tsk. Sambal Oelek, eller anden chilisauce
- 1 tsk. Olie, til at stege i
- 70g Ris, kogte! Kog gerne flere til fried rice
- 150g Agurk
- 1 Forårsløg
- lidt frisk koriander
Dippingsauce
Sæt risene i kog – giv den godt med salt.
Sørg for rejerne er pillede og fri for tarm.
Pil hvidløget og skær det i skiver.
Varm en lille pande op med en tsk olie – smør det ud med en pensel. Steg hvidløg og sambal oelek i olien et minuts tid.
Klæk to æg ud i en skål og hæld dem på panden. Kom rejerne ovenpå og læg låg over. Lad æggene stege til rejerne har taget farve.
Skær imens agurk i tern og snit forårsløget.
Rør alle ingredienserne sammen til dipping sauce.
Server æg og rejerne med ris, grøntsagerne og den lækre dipping sauce. Velbekomme!