Bibimbap er en af de retter jeg stødte på, første gang jeg var i lære som kokkeelev, og jeg blev hurtigt forelsket i den. Denne ret mener jeg nemt kan kategoriseres som koreansk comfort food, i min mening – men kan alt det, der serveres i en skål, ikke det?
På en bund af varme ris, finde du soyastegt oksekød med sesam, forårsløg, stegte chilisvampe, råsyltede agurker, kimchi, koriander, et nordisk tvist i form af radise og det lækreste spejlæg. Hapsnaps!
Det tager ingen tid at lave, og det smager bare så dejligt..
NB: jeg har købt Kimchi i et asiatisk supermarked. Kimchi er fermenteret kål i chili, og det smager helt forrygende, men er du ikke til det, eller kan du ikke skaffe det, kan man snildt skære noget kinakål og steges det i lidt chili og olie – smagen er ikke helt det sammen, men kål er sublimt til denne ret.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kom risene i en gryde med salt og 3 dl. vand. Varm dem op med låg på og sluk for varmen, når de har kogt et minuts tid. Lad låget blive på.
hak hvidløgene og steg det på en pande i varm olie. Tilsæt soya, sesam og det hakkede oksekød, og steg dem igennem. Sæt det til side.
Rens grøntsagerne. Skær svampene i skiver og steg dem i en smule olie og chilisovsen. Skær forårsløg i tynde ringe og skær radiserne i tynde strimler. Flæk agurken på langs, og fjerne den bløde midte med en ske. Skær dem i tykke skiver, læg dem i en skål og hæld eddiken over. Pluk korianderen.
Steg spejlæggene på panden og give dem et drys salt.
I en skål laves der en bund af ris og langs kanten lægges de skårne grøntsager, kimchi og oksekød og i midten placeres spejlægget.
Velbekomme!