Bløde, lune og dampende varme chokoladeboller, sådan en med smør, mælk og lidt sukker i – præcis som de skal være. Når man skal lave chokoladeboller, skal man gå all the way og virkelig nyde perfektionen i en god sødmælksbolle.
Du kan også skifte chokoladen ud med rosiner, nødder eller noget helt tredje, og de vil være fantastiske også til dette.
forberedelse 15 min + 1 time /
tilberedning 15 minutter /
i alt
1 time og 30 min
Antal personer: 8
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Lun mælken med sukkeret og opløs gæren heri. Smelt smørret og rør i massen.
- Tilsæt et æg og rør det hele godt sammen.
- Bland melet med saltet og rør det i massen. Dejen skal være smidig og blød – endelig ikke for tør. Rør den godt sammen og ælte godt igennem – gerne 5-6 minutter på røremaskinen på medium til høj hastighed.
- Hak chokoladen i større chunks i mellemtiden og rør i til sidst.
- Lad dejen hæve et lunt sted med et fugtigt viskestykke over, i en halv time.
- Slå dejen ned, fordel den i 8 stykker og rul dem til boller. Læg dem på en bageplade, gerne lidt tæt op ad hinanden (så får de bløde kanter) og lad dem hæve endnu en halv time.
- Imens tændes ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Pisk ægget sammen og pensl de hævede boller. Giv evt et drys sukker ovenpå.
- Bag bollerne på næst-øverste rille i 12-15 minutter. Lad dem hvile et par minutter og spis med en masse koldt smør.