Nachos er og vil for altid være min yndlings-snaskeret. Sprøde chips med smeltet cheddar, kylling og salsa (savle, savle, savle). Jeg elsker det, og jeg elsker det kun endnu mere, når man virkelig kan kræse om det og gå all in – så her får I opskriften på de ultimative nachos!
Og hvad indeholder de så? Ud over det sædvanlige er der her sorte bønner, søde majs, frisk tomat, friske rødløg, koriander og en kanon chipotle cream. Det tager ikke meget længere tid en den klassiske udgave og du vil takke dig selv for den ekstra indsats bagefter.
Ingredienser
- 2 poser tortillachips
- Fajitamix, jeg bruger den fra Urtekram
- 150g Kylling
- 1 Majskolbe, eller en dåse søde majs
- 1 dåse sorte bønner, drænet
- 1 stor tomat, fri fra kerner
- 1 mellemstort rødløg
- 1/2 bunt frisk koriander
- 1 pose cheddarost, revet
- 1 frisk Jalapeños
- 4 spsk. Creme Fraiche, 9%
- 2 spsk. Chipotle
Envidere
- Guacamole
- Salsa
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft
Sæt en pande over høj varme med et skvæt olie i, kryds kyllingen med salt, peber og krydderiblanding – steg den til den næsten er stegt igennem, men også kan klare en tur i ovnen uden at blive tør. skør i mindre stykker
Læg bagepapir på en bageplade. Fordel chips over i et tyndt lag og kom de drænede bønner ud over.
Skær majsene fra kolben og steg dem. evt lidt gyldne og drys dem over chipsene. Top med kylling og drys efter med osten.
Kom nachosene i ovnen til osten er smeltet. Imens skærer du tomaten i tern, jalapeños i skiver og plukker korianderen
Rør Creme fraiche sammen med chipotle og smag evt. til med lidt lime og salt.
Tag Chipsene ud af ovnen og drys tomat, jalapeños og koriander over og fordel cremen over chipsene.