Kan vi ikke blive enige om at sådan nogle små banditter her, med lækkert fyld, bare er det bedste? (eller.. alt friteret er jo sådan set for det meste godt, men nuvel!)
Jeg elsker at folde wontons, dumplings og forårsruller, og det bedste er at opskriften du finder hernede kan bruges til alle tre dele. Det kommer kun an på hvad du vælger af omslag til dem og at du bruger det rigtige alt efter om de skal friteres, steges, dampes eller koges.
Jeg fylder mine med svinekød, tigerrejer og en masse gode urter og krydderier, og de vinder altså bare hver gang! Derudover kan du virkelig lave en stor portion og fryse de færdige wontons, ruller eller dumplings ned, så de er lige til at tage op til hurtig aftensmad eller til en god snack.
Ingredienser
Fyld
- 400g Hakket svinekød
- 150g Tigerrejer, fri fra tarm og skal
- 1/2 Kinakål
- 2 spsk. Østerssauce
- 2 spsk. Soya
- 1,5 spsk. Ingefærpuré, eller friskrevet ingefær
- 2 spsk. Chilipaste, eller sriracha
- 2 tsk. Salt
- 1 Forårsløg, snittet fint
- 2 fed hvidløg, revet fint
- Olie, til friture
- Olie, til stegning
Envidere
Fremgangsmåde
Snit kinakålen i tynde strimler. Varm en pande op, kom lidt olie på den og steg hvidløg, ingefærpuré og soya af og tilsæt kålen. Kålen steges til vandet er fordampet. Smag til med saften af en lime.
Rør svinekødet sejt med 2 tsk. salt. Tilsæt hakkede rejer, den stegte kål, østerssauce, forårsløg og rør godt rundt.
Tag wonton- eller forårsrulledejen ud og lad den hvile på bordet i 5-6 minutter. Læg en fugtig klud over, det vil gøre at papiret lettere vil slippe og ikke klistre sammen.
Læg papiret med et af hjørnerne mod dig selv, så den er rombe-formet. Læg en lille pølse af fars tæt på hjørnet, og fold papirenden over, så farsen er dækket. Fold hjørnerne ind og rul den færdig, luk enden med en smule vand. (du kan evt. se en video på youtube)
Friter rullerne til de er gyldne, dryp dem af på køkkenrulle eller et viskestykke og server med din yndlingsdip.