Her er snacken over dem alle. Friterede gedeostkugler med den lækreste tapenade på oliven, kapers og persille. MUMS! min kæreste fik næsten hapset dem alle inden jeg overhovedet fik spist nogen, så gode var de.
Jeg pønser på om de skal laves til snack til Dronningens nytårstale og måske give dem et pift af chili? Om ikke andet vil jeg glædeligt spise dem igen.
De er super nemme at lave, og du kan snildt opbevare nogle i fryseren til hvis du skal have en god, men også ret imponerende snack når der er gæster.
Ingredienser
Gedeostkugler
- 200g gedemælksost, af den friske, krummende variant
- 1/2 bundt Persille, den anden halvdel er til tapenaden
- 1 æg
- 1 dl mel
- 2 dl Pankorasp
Tapenade
Envidere
Fremgangsmåde
Riv hvidløg fint, og kom det i en minihakker med kapers, oliven og ½ bundt persille. Når det er hakket fint, men ikke til en creme, blandes det med olivenolie og smages til med salt og peber. Sæt til side, så det kan trække.
Smuldr gedeosten ned i en skål. Tilsæt et halvt bundt finthakket persille, samt salt og peber. Rul dem til mindre kugler, ca. på størrelse med en stor oliven. Frys kuglerne let i 30 minutter – det gør dem nemmere at rulle i paneringen. Imens de fryser, varmes olien til frituren til ca. 160 grader.
Pisk et æg i en skål, kom mel i en anden skål med lidt salt og peber, og kom panko i en tredje skål. Tag kuglerne ud af fryseren. Rul dem i mel, dernæst i æg og til sidst i rasp. Friter dem til de er gyldne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Server dem straks med tapenaden.