Jeg elsker boller i karry og jeg elsker grøn karry – så hvorfor ikke bare slå dem sammen? Det kom der er rigtig godt resultat ud af, og det blev præcis som jeg havde tænkt mig.
Smagen er i top og er krydret, stærk og frisk. Jeg har brugt en grøn karry på glas, frisk ingefær, hvidløg og lidt spidskommen, som virkelig er med til at frembringe smagen.
Du kan lave en kæmpe stor portion og fryse den i portioner, så det er nemt at tage op på en travl hverdagsaften.
Ingredienser
Kødboller
- 500g Hakket svinekød
- 1/2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 tommel Ingefær, frisk
- 1 tsk. Chiliflager
- 1 æg
- 1 lille håndfuld havregryn
- 1 tsk. Spidskommen, stødt
- 1 Grøntsagsbouillon, terning
Sovs
- 1 ds. Kokosmælk
- 2-3 tsk. Grøn Karrypaste
- 1 tommel Ingefær, frisk
- 1/2 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. Olie
- 1 lime
- 1 bakke Champignoner
- 200g Grønne Bønner, (frosne er også fine)
Endvidere
Fremgangsmåde
Sæt en gryde over med vand og en bouillonterning.
Hak løg, hvidløg og ingefær fint og bland sammen med resten af ingredienserne til kødbollerne. Sørg for, at massen er ensartet og rul dem derefter til små kødboller. Kom dem i det varme vand, af flere omgange, og lad dem tilberede. Tag kødbollerne op, når de flyder i toppen af vandet.
Skyl og rens svampene og skær spidsen af de friske grønne bønner, så man ikke få stænglen med (er dine bønner frosne, skal de bare tø op). Sæt en gryde over med vand og salt og kog dine friske bønner heri, ca. 6-7 minutter, og tag dem op (de frosne skal ikke koges, men blot overhældes med kogt vand, så de er tøet op)
Kog risene som anvist på pakken.
Hak løg, hvidløg og ingefær groft og steg det af i olien på en varm pande, sammen med den grønne karrypaste. Tilsæt svampene og lad dem stege af i blandingen. Tilsæt kødboller og en dåse kokostmælk, rør det sammen og lad det varme op. Smag det til med salt og peber. Tilsæt de friske grønne bønner, og server med frisk lime, peanuts, hakket forårsløg og frisk koriander.