Disse lækre og krydrede Hokkaido-“fritter” er helt perfekte til de kolde efterårsaftener. Det bløde græskar får varme krydderier og svøbes i bacon, hvor de bages i ovnen til baconen er sprød og lækker – og man kan jo selv bestemme hvor meget bacon man gerne vil vikle om dem. Jeg synes det er det skønneste bud på en god efterårsret, som går til det meste, enten som tilbehør eller bare som ret i sig selv.
Hvis du ikke er til bacon, er der jo uendelig muligheder, blandt andet Serrano-skinke, kalkun-bacon eller store skiver af fennikelsalami… mine tænder løber allerede i vand!
Du må endelig ikke glemme at lave din yndlingsdip som tilbehør – jeg elsker en god hvidløgsdip eller en stærk chili-mayo.
Ingredienser
- 1/2 Hokkaido
- 8 skiver Bacon
- 1 spsk. Olie
- 2 tsk. Røget Paprika
- 1 tsk. Chiliflager
- 1 tsk. Salt
- 1/2 potte Persille
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Græskarret udkernes og deles i otte stykker. Kom dem i en skål og vend med olie og salt. Vikl en baconstrimmel rundt om hver skive græskar og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bland salt, chiliflager og paprika sammen og drys over.
Bag i ovnen, på midterste rille, ca. 20 minutter og skru op på grill og tilbered videre til bacon tager farve og bliver sprødt, ca. 5 minutter. Tag dem ud af ovnen og drys hakket persille over.
Server “fritterne” imens de er rygende varme, sammen med din yndlingsdip og eventuelt en god salat.