Kategori: Aftensmad, Frokost, Snack

Kan høre knaset?

Sprøde, knasende og lune butterdejslommer med røget laks, tomatkompot, spinat og hytteost. Mums, ikke? De er perfekte med en god, syrlig salat til eller som en lækker forret til nytår.

Jeg er en af dem der altid har en pakke butterdej liggende og da vi skulle tømme køleskabet for rester, ja, så blev det altså bedre end jeg lige regnede med, så jeg synes ikke I skulle snydes for en virkelig skøn opskrift. du kan sagtens undlade fisken og tilføje mere hytteost, hvis du gerne vil have en vegetarisk udgave.

Det vigtigste ved denne opskrift er at du får penslet lommerne med æg, og får lavet et snit eller et fint mønster på toppen, så dampen kan komme ud. hav tålmodighed og lad dem få den fine gyldne farve, som de (og dine smagsløg) fortjener

Se det fyld!
forberedelse 25 min / tilberedning 20 min / i alt 45 min
Antal personer: 6

Fremgangsmåde

  • Tag butterdejen ud og lad den tø op.
  • Varm en pande op med olie.
  • Skær tomaterne i mellemgrove tern, og hak rødløget fint. Steg det på panden sammen med balsamico, indtil væsken er væk og den får konsistens af en kompot.
  • Vask spinaten og tilsæt til tomaterne. Rør rund til spinaten er faldet sammen.
  • Skær laksen i tern og tilsæt til tomatkompotten. Lade det køle en smule.
  • Tilsæt hytteost og smag til med salt og peber.  
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær butterdejen ud, så du har 12 lige store stykker. Placer 6 stykker på en bageplade og kom en 1/6 af fyldet på hver. De resterende seks stykker af buttedejen skal du rulle ud, så det dækker fyldet og presse dem sammen med bunden – her er en gaffel en god idé, til at trykke kanterne ned med.
  • Rids et kryds, eller et fint mønster på toppen, og pensl med en pisket æg.
  • Bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter til de er gyldne og server med en frisk salat.

Skriv et svar