Kategori: Aftensmad

Køkken: Afrikansk

Jeg har længe tænkt over, at jeg ville lave denne her opskrift – og den blev lige som jeg ønskede den! Saftig kylling med sprødt sking, fyldig couscoussalat med feta og så en kraftig hvidløgsdressing. Den er virkelig blevet god og smagfuld.

Her har jeg lavet kyllingen som en “butterfly-chicken” eller en “spatchcock-chicken” om man vil, og du kan finde en video på youtube der viser dig hvordan du gør, hvis min beskrivelse ikke lige er til at visualisere. Denne måde at udskære kyllingen på, giver en mere jævn stegeflade og gør den hurtigere at tilberede – så hop ud i det, det er virkelig en lækker måde at lave kylling på.

Opskriften her, er lavet i samarbejde med Løgismose og deres fritgående kyllinger. Det har gjort mig glad at lave samarbejdet med dem, fordi jeg mener at man skal gøre sit for at sørge for dyrevelfærden og for at spise dyr, der har haft et godt liv – og en Løgismose-kylling giver dig det og så endda til en ordentlig pris, som du kan finde i Netto.

Jeg håber du nyder opskriften!

forberedelse 1 time / tilberedning 35 minutter / i alt 1 time og 35 min
Antal personer: 4

Fremgangsmetode

Tør kyllingen af fra fugt og sørg for at de sidste fjer er væk. Vend kyllingen om, så rygstykket er vender opad.

Tag en fjerkræssaks eller en solid saks og klip rygstykket af i begge sider – du kan godt lægge nogle muller i.

Åbn kyllingen op og soigner den fra evt. løse benstykker og andet.

Giv brystbenet et rids og skær ned langs siderne og pop brystebenet ud (her er det, at du måske gerne vil se en youtube-video omkring det. Søg på en spatchcock-chicken eller butterfly-chicken)

Giv brystbenet et tryk, så den flader lidt ud.

Bland krydderierne sammen med olien og salt, og pensl kyllingen generøst på begge sider med blandingen. Sæt den til side en halv times tid. (her kan du tænde grillen, hvilket giver det flotteste resultat, eller så kan du bruge ovnen)

Skær peber, agurk, oliven, citron og rødløg i små tern eller tynde skiver. kom dem op i en skål og give det et drys salt. Hak Persille og mynte sammen og kom det ned i blandingen.

Lav couscous som anvist på pakken – tag 2,5 dl. couscous og kom lidt salt på det. Kog vand op i en gryde, ca. 2,5 dl. og tag det af varmen. Hæld couscous over imens ud rører rundt og lad det stå og trække i ca. 5 minutter. Giv det lidt salt og evt. lidt olie. Lad det køle af.

Grill kyllingen på indirekte varme eller i ovnen ved 180 grader over og undervarme. Giv den ca. 35 minutter (kan være lidt mere for ovn) og giv den lige 2 minutter på skindsiden over direkte grillvarme så skindet sprøder op.

Riv hvidløget fint og hak persillen til dressingen. Vend det sammen med yoghurten og lidt salt og sæt det til side.

Vend couscous med grøntsagerne og anret det på et fad med spinat under. Drys godt med feta ud over og server kyllingen oven på. Hæld dressingen over kyllingen og server den.

Skriv et svar