Kender du ølkage? Hvis ikke, vil jeg mene du er gået glip af noget – det er verdens lækreste og nemmeste kage… eller brød om man vil. For egenligt minder det mest om et kryds mellem kage og brød.
Husk at spise en skiv med tandsmør (det eneste rigtige).
NB: er der et krydderi du ikke kan lide, kan du skifte det med et andet, eller bare undlade det.
Ingredienser
Kagen
- 500g Hvedemel
- 300g sukker
- 100g Brun Farin
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. Kardemomme
- 1 tsk. Nellike, stødt
- 1 tsk. Kanel, stødt
- 1 tsk. Ingefær, stødt pulver
- 1 nip Salt
- 33 cl Mørk øl, evt. mørk hvidtøl
Endvidere
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader, almindelig ovn.
Tag en skål frem og kom alle de tørre ingredienser i. Rør det godt sammen, så krydderier og natron er jævnt fordel. Knap øllen og rør den i melblandingen. Det er en tyk og sej dej, men tro mig – den bliver god!
Beklæd en aflang bageform eller rygbrødsforme med et stykke bagepapir og hæld hele blandingen i.
Sæt kagen i ovnen i 60 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle let. Skær den i skiver som et brød og server med en god kop te og iskoldt smør.