(Reklame for Le Creuset)
De fleste kender den klassiske chili con carne, men jeg elsker virkelig at prøve nye udgaver af klassiskere og eksperimentere lidt – det kom der denne skønne kyllingergryde med grøn chilisovs ud af.
hele kyllingebryster er nemme at trævle ned i den skønne tomatillosauce, og smager fænomenalt med en gang bønner, chips og creme fraiche til.
Tomatillo er en afart af den klassiske tomat, men indeholder en god syre og fin bitterhed. Desværre er det enormt svære at opstøve i Danmark som friske, men frygt ej – de er nemlig helt fine på dåse. Du kan finde dem i de fleste asiatiske og østlige markeder, hvor de vil være hele når du åbner dåsen. Giv dem en tur i blenderen, og så er de klar til brug.
Hvis du søger på “Tomatillos på dåse” på Google, kan du se hvordan den ser ud. Jeg brugte den af mærket La Costeña.
Ingredienser
- 1 dåse Tomatillos, i lage
- 3 Kyllingebryst
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk. Chilipaste, (her er der brugt grøn Sriracha)
- Salt og peber
- 1 spsk. Olie
- 1 spsk. Brun Farin
- Evt. 1 dåse sorte bønner, (eller hvide butterbeans)
Endvidere
Sæt en god gryde over høj varme og kom en spsk. olie i.
Hak hvidløg og løg groft og steg det i den varme olie. Blend de syltede tomatillos og tilsæt dem til løgene sammen med chilipasten og den brune farin. Smag det til med salt og peber.
Når tomatillosaucen er varm, lægges de tre kyllingebryster i. Kom låg på gryden, og lad den stå i ca. 45 minutter ved svag varme.
Tag kyllingen op, trevl det fint med to gafler og kom det tilbage i tomatsovsen. tilsæt evt. en dåse bønner og varm det igennem. Smag til med salt og peber.
Server med ris, chips, creme fraiche og nogle syltede jalapeños, hvis du er til det stærke.