I samarbejde med Kenneth fra Anyfit (Annonce), har jeg lavet en opskrift på de lækreste rispapirsruller og den bedste hoisindip! Og du får hele tre stk. inklusiv dip for 480 kcal. Hver rulle er 130 kcal, så man kan jo også bare skalere op efter hvad man har brug for – og så er der jo dip til.
Vil du have mere, men til samme kalorier, kan du snildt tage laksen ud af opskriften og kun holde den til rejer! Så er der faktisk 4 stk. for samme kalorieindhold som 3.
Ingredienser
Ruller
- 8 sk. Rispapir
- 60g risnudler
- 1 Hjertesalat, skyllet og delt i blade
- 100g gulerod, i strimler
- 200g Agurk, i strimler
- 1/2 bundt frisk mynte
- 1/2 bundt frisk koriander
- 200g Tigerrejer, forkogte og fri for hale
- 125g Røget laks
Dip
Fremgangsmåde
Kog en kedel vand op til at udbløde nudlerne. Kom nudlerne i skål, hæld vand og en tsk. Salt hen over. Tryk nudlerne ned i vandet, sæt låg på og lad det trække 3-4 minutter. Tag dem op af det varme vand, skyld dem i koldt vand og kom dem i en skål.
Sørg for alle grøntsager er skyllede, skåret i strimler og er klar.
Pil halerne af rejerne og fordel laksen i 8 lige store stykker.
Nu skal du til at rulle – se evt. videoen på min profil, så du ser hvordan man ruller dem.
Skyl rispapiret under den varme hane i et par sekunder. Læg det på en tallerken og giv det et halvt minut til at bløde op. Lad være med at skylle det til det er blødt, det gør det meget sværere at styre!
På den ene halvdel, ligger du salat, nudler, gulerod, agurk og laks i en pølse-form.
Rul enden af rispapiret over fyldet, så “rullen” nu er midt på rispapiret.
Kom 3-4 rejer på rispapiret ved “rullen”. Fold siderne inde over og rul “rullen” færdig.
Dip:
Kom hoisin, soya og lime i en skål – rør sammen. Hak peanuts og tilsæt dem til hoisin-dippen.
Bon appetit!