Julegodter – er der noget bedre? Ja, altså når de er nemme er det bedste, for så går der jo ikke lang tid fra bord til mund! Og det er altså præcis tilfældet her.
Rocky Roads er det nemmeste at lave og man kan tilpasse det til at indeholde alverdens fyld og gode sager – så her er der en juleudgave proppet med juleskum, brændte mandler, marcipan, nougat og figen, svøbt i en herlig omgang chokolade.
Du kan skifte chokoladen til den slags du ønsker dig, eller eventuelt tilsætte lidt kanel? Det er kun fantasien der sætter grænser!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Find en skål, et skærebræt, en kniv og en saks frem.
Juleskummet klippes i mindre stykker, og marcipan, nougat, brændte mandler og figner skæres i mindre stykker. Mine stykker var omtrent på størrelse med vingummibamse.
Bland det hele godt sammen i en skål, og sørg for at juleskummet ikke klistrer alt for meget sammen.
I et vandbad (eller i en gryde, hvis du er en daredevil) smeltes chokoladen langsomt. pas på med der ikke kommer for meget varme på, eller kommer vand i chokoladen, da det vil give et gråt og trist udtryk på chokoladen.
Tage et lille ovnfast fad frem og beklæd det med bagepapir.
Hæld chokoladen ned til godterne og rør det godt rundt, så chokoladen er jævnt fordelt. Spred blanding jævnt ud i fadet, og lad det køle, til chokoladen størkner. Skær det ud og nyd!
(P.S. det er super lækkert når det kommer koldt ud af køleskabet)