Kategori: Aftensmad

Køkken: Asiatisk

Det her er virkelig en opskrift jeg har glædet mig til at dele med jer! Ikke nok med at græskar er en af de dejligste råvarer man kan få, så har jeg har foreviget den i en skøn thai-suppe udgave – lige hvad man har behov for på en kold vinterdag.

Suppen er toppet med stegte tigerrejer vendt i mynte – det kunne også være koriander, hvis man er mere til det.

Der er i hvert fald rigelig suppe og det smager forrygende.

forberedelse 20 min / tilberedning 1 time / i alt 1 time og 20 min
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Flæk hokkaido, fjern kerner og del det i fire stykker. Fjern skrald fra løgene og del dem i kvarte. Kom det i et ovnfast fad sammen med currypaste. Kom olie hen over, og sæt det i ovnen i 45 minutter. Hold øje med det ikke brænder på.

Skræl ingefær og skær det i skiver. Bank citrongræssen flad.

Varm bouillonen op, kom ingefær, citrongræs, sukker, lime og limeblade op i og lad det boble i 10 minutters tid. Tag af varmen og si det fra citrongræs, limeblade og ingefær.

Tag den færdigbagte hokkaido ud af ovnen og kom det i en blender. Blend til det er lind.

Tilsæt fonden og blend igen.

Tilsæt det meste af en dåse kokosmælk – gem lidt af den til at pynt med!

Smag suppen til med fiskesauce, eddike og sriracha.

Pil og rens rejerne. Steg dem i olie, i et minut på hver side. Drys med salt, peber, lime og hakket mynte.

Snit forårsløg og chili fint og hak peanuts.

Server suppen med rejer på toppen og drys med peanuts, chili og forårsløg. Tag lidt af kokosmælken på en ske og køre rundt over suppen.

Skriv et svar