Sprøde, knasende rispapirsruller – det lyder godt ikke? Lyder det så ikke endnu bedre, hvis jeg fortæller at de faktisk er ret sunde? Det er ganske rigtigt!
Først og fremmest er de lavet på rispapir, i stedet for frituredej! For det andet, så er de penslet med en smule olie og så ovnbagte, hvilket holder den gode sprødhed, men undgår frituren – men hvis du gerne vil fritere dem, så slå dig løs! Det bliver de bestemt ikke dårlige af.
Du kan sagtens lave dobbeltportion og fryse dem ned inden du kommer dem i ovnen.
Opskriften rækker til ca. 14 store ruller – God rulning!
Ingredienser
Fyld
- 400g Hakket svinekød
- 150g Tigerrejer
- 2 Gulerødder, revet
- 2 fed hvidløg, hakket
- 2 Forårsløg, i tynde skiver
- 2 spsk. Fishsauce
- 125g risnudler, andre nudler kan også bruges
- 2 spsk. Soya
- 1 spsk. Risvineddike
- Salt
- 2 spsk. Sort sesam
Endvidere
Fremgangsmåde
Sæt vand over til at koge nudelerne, som anvist på pakken.
Skær tigerrejer i mindre stykker og bland det med farsen, gulerødder, hvidløg, forårsløg og fishsauce.
Skær nudlerne i mindre stykker, min var ca. 4-5cm lange, og bland det i farsen sammen med risvineddiken og soyaen.
Tænd din ovn på 200 grader varme og læg et stykke bagepapir på en bagerist.
Skyl dit rispapir under vand og læg på et skærebræt. Her plejer jeg at skylle tre stykker, et ad gangen, og lægge dem ud hver for sig. Kom fyld på papirerne, ca. 2 spsk., nede ved enden der ligger tættest på dig selv, og form det til en pølse.
Nu skal du rulle – fold enden tættest på dig over fyldet og rul det til pølsen er dækket, ca. midterst på rispapiret. Fold siderne ind over pølsen og rul den færdig. Læg den over på bagepapiret, så den er lagt på tværs af rillerne, og fold videre.
OBS: læg ikke rispapirsrullerne tæt op ad hinanden, så klistrer de.
Pensl de færdige ruller med lidt olie, også ned ad siderne, og kom dem i ovnen på midterste rille i ca. 25 minutter – læg en bageplade nedenunder, der kan opsamle evt. væske. De sidste fem minutter giver du dem Grill så de sprøder op. Server dem varme med din yndlingsdip.