Det her er en opskrift jeg har haft lyst til at lave længe – og den blev lige så godt som jeg håbede!
Snaskede og sticky kyllingekødboller med en masse frisk grønt, ris og en dipping sauce med kapow i. Og man kan endelig lave en stor omgang – de er pænt lækre dagen efter også 😉
Ingredienser
Kyllingekødboller
Teriyaki Sauce
- 2 spsk. Teriyakisauce
- 2 spsk. Sød chilisauce
- 2 tsk.. Sort sesam
- 1 spsk. Soya
- 1 spsk. Fishsauce
- 1 tsk. Ingefærpuré
- 1 tsk. Sesamolie
Dippingsauce
- 1 dl. Vand
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. Fishsauce
- 1 tsk. Sambal Oelek, eller anden chili
- 1 spsk. Soya
- 1 spsk. lime
Envidere
Fremgangsmåde
Kyllingekødboller:
Sæt ovnen på 200 grader grill. Rør kyllingefarsen sej med salt og ingefær. Tilsæt Rismel og rul farsen til små kødboller. Læg dem oven på en beklædt bageplade og bag dem i ca. 12 minutter, til de er gyldne.
Sæt risene over til at koge – husk godt med salt.
Rør teriyakisaucen sammen af alle ingredienserne. Sæt den til side
Skær alle grøntsager ud: agurk i strimler, snit forårsløg, løg i strimler og jalapeno i skiver – skyl salaten. Hak Peanuts groft. Sæt det til side.
Kog en smule vand i en elkedel. Du skal bruge en dl. og røre det ud med sukker. Tilsæt resterende ingredienser og rør det sammen. Sæt det til side.
Varm en pande op til over medium varme (ikke rygende varm). tilsæt teriyakisaucen med en smule vand, rør ud og vent på at det roligt bobler. Tilsæt kyllingekødbollerne og rød det godt sammen. Lad det stå og simre til saucen klistrer om kødbollerne. Rør i det en gang imellem, så det ikke brænder på.
Server de dampenge varme ris med kyllingekødbollerne, grøntsagerne og peanuts. Sæt dipping sauce på bordet og kom den på lige når det skal spises.