Kategori: Aftensmad, Frokost

De fleste af jer ved nok allerede, at jeg har en stor forkærlighed til det asiatiske køkken, og derfor også bruger alle kneb til at få det lusket ind i det meste mad herhjemme. Thai-Beef Salad er en af vores store kompromiser herhjemme, fordi jeg er velsignet med en skøn kæreste der elsker salater i alle afskygninger, og denne her spiser han med glæde – og ærligt, det forstår jeg virkelig godt!

Salaten består af en knasende sprød bund på salatblade, frisk agurk, radise, forårsløg og saftig mango, toppet med sesam, koriander og verdens bedste dressing – og naturligvis skiver af rød, saftig flanksteak. Haps! top den med en omgang ristede peanuts, og så er du dagens helt i skysovs.

Hvis du er til en mere fyldig salat, kan du nemt blande den med nudler, af den slags du bedst kan lide. Personligt er jeg selv til gladnudler eller risnudler, da jeg synes de har den bedste konsistent.

Opskriften har mange grøntsager i strimler og tynde skider, så hvis du ejer et mandolinjern (en kitchen essential, hvis du spørger mig), så er det frem med den og gøre klar til grøntsagsræs.

Lidt peanuts ovenpå salaten, kan gøre underværker!
forberedelse 20 min / tilberedning 10 min / i alt 30 min
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Vask, skær og klargør grøntsager og skær dem i tynde strimler.

Krydr flanksteak med salt og peber, og steg den på en rygende varm pande i olie, 2 minutter på hver side (hvis du godt kan lide den rød). Lad den hvile.

Lav dressingen klar ved at røre alle ingredienserne sammen.

Læg salaten på et fad. Bland agurk, radiser, mango og rødløg sammen, og læg det over på salaten – drys med sesam.

Skær flanksteaken, på tværs af fibrene, i tynde skiver og læg det på salaten. Top med forårsløg, mynte, peanuts og koriander og slut af med godt med dressing.

Skriv et svar