Kategori: Bagværk & Sødt

Køkken: Dansk

Jeg tror aldrig jeg har bagt så svampede og virkelig luftige pizzasnegle nogensinde! Altså wow siger jeg bare!

Dejen er fyldt med squash, som virkelig holder på fugten og gør dem super bløde – og så er fyldet helt perfekt.

Hvis du ikke er til gedeost er det intet problem, at skifte det ud med en anden ost. Du vælger helt selv, men jeg synes virkelig gedeosten gør noget her.

Sidst, men ikke mindst, pensler jeg disse bad boys med hvidløgssmør – jeg lover dig, at du vil elske dem.

forberedelse 30 min. / tilberedning 2 timer / i alt 2 timer og 30 min
Antal personer: 24

Riv squashen på et rivejern. læg det over på et viskestykke, giv det er godt drys salt og lad væsken blive trykket ud. Vent ca. 10 minutter på at vandet er trukket ud, og pres så væsken ud gennem viskestykket.

Lun mælk og vand sammen i en gryde, til det er lillefingervarmt. Hæld det over det smuldrede gær og rør gæren ud.

Bland mel med sukker og salt. Hæld halvdelen af melblandingen over gæropløsningen og rør det sammen så det er fri fra klumper. Tilsæt squashen og rør det rundt. Tilfør resten af melblandingen og rør det sammen.

Ælt dejen godt sammen (evt. på røremaskine) og lad den hæve i ca. 45 minutter med et lunt, vådt viskestykker over.

Når dejen er hævet skal den foldes ud. Kom godt med mel på bordet og rul den ud så rektangulært som muligt, så den længste side flugter med bordkanten.

Fordel pestoen jævnt over dig og kruml gedeost og cheddar jævnt ud over (bare roligt, der er nok ost).

Fordel pepperonien ud over og begynde forsigtig at rulle dejen sammen. Beklæd en bageplade med bagepapir og skær forsigtigt pizzasneglene ud. NB: normalvist kan du gør det ved at bruge sytråd på hver side og trække over hinanden, men da der er pepperoni i, vi jeg anbefale at skære dem over.

Læg Pizzasneglene på bagepladen. De må gerne ligge tæt, giv dog lidt plads til at de kan hæve, så vil de nemlig vokse en smule sammen og få de blødeste, lækreste snegle.

Tænd ovnen på 220 grader over- og undervarme. Lad pizzasneglene hæve ca. 15 minutter med et vådt viskestykke over.

Smelt smørret i en gryde sammen med presset hvidløg og lad det trække smag. Pensl de efterhævede pizzasnegle med hvidløgssmørret.

Bag Pizzasneglene ved 220 grader over- og undervarme i ca. 25 minutter og lad dem derefter køle lidt af på en rist. Spis dem lune.

Skriv et svar