Kategori: Aftensmad, Salater

Klassiskere er klassiskere af en grund, og vitello tonnato er ikke undtaget i denne kategori. Første gang jeg hørte om det, synes jeg godt nok det var en besynderlig sammensætning af kalvekød med tuncreme, men jeg måtte trække mine ord tilbage.. Det smager jo så fuglene synger!

Det har taget mig lidt tid at finde frem til min yndlingsopskrift, men her er den altså, og jeg tror snart jeg ska lave den igen, nu hvor jeg sidder og skrive det her. Jeg savler bare en lille smule..

forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 1 time
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Steg kødet som anvist på pakken, eller hør din slagter hvordan dit valgte stykke kød skal tilbederes. Lad det hvile og køle af – kødet skal typisk være koldt, men jeg kan godt lide det lunt også.

Brug en blender eller skål og stavblender til tuncremen. Hak tun, æggeblomme, kapers, ansjoser, citron, salt og peber meget fint sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen og blend igennem. Smag cremen til med salt og peber.

Skyl salaten og læg på et fad, læg tynde skiver af kødet på og læg tuncremen over. Pynt med syltede kantareller og kapersbær og server med brød

Skriv et svar