Kategori: Aftensmad, Frokost

Med denne opskrift har jeg virkelig forenet to af de ting jeg elsker mest på denne jord: Burger og Vietnamesisk!

Har du prøvet en Banh Mí før? Verdens BEDSTE sandwich – Jeg spiste en million af dem i Vietnam i alle mulige afskygninger. Traditionelt set er den helt klassiske udgave med skiver af marineret svinekød, svinepaté, syltede grøntsager, fishsauce og en masse urter! Der tog jeg indholdet, twistede det og smed det i en burger… Og det er ikke sidste gang jeg laver den!

forberedelse 30 min / tilberedning 15 min / i alt 45 min
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Hak forårsløg i små stykker og bland med mayonnaise og Sriracha. Stil det på køl.

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave og hæld eddiken over. Lad det trække i en times tid (hvis du varmer eddiken vil de blive mere bløde, hvis man er til det).

Hak rødløg og hvidløg fint og bland det med svinekød, fiskesauce, soya, sukker og majsstivelse. Form 4 bøffer af det, og tryk dem lidt flade.

Skær agurken i tynde skiver, skyld bønnespirerne og pluk korianderen, gerne med stilk på.

Lun burgerbollerne i ovnen imens du steger bøfferne på panden til de trækker farve og karamelliserer.

Åbn bollerne, smør bunden med Sriracha-mayo og top med gulerødder og bønnespirer. Læg bøffen på, og kom koriander oven på. Smør topbollen med en smule mayo og læg de tynde agurkeskiver på hele vejen rundt. Luk burgeren med toppen og nyd!

Skriv et svar