Kategori: Aftensmad

Dampende, varme baos – er der noget bedre? Måske, men det er virkelig en af mine favoritter!

Jeg laver ofte mine bao selv (og opskriften skal nok snart komme), men med et køkken i kaos, er det ikke fordi jeg har plads og tid til at lave de dampede bao-boller selv! Så de kan altså snildt købes i et asiatisk supermarked, hvis du ikke har tid eller mod på at kaste dig ud i at lave bollerne selv (pssssst.. de bliver de altså ikke dårlige af).

Du kan fylde alt det du gerne vil i de dampede bao, det er kun fantasien der sætter grænser.

Til denne opskrift bruger jeg store revelsben (ikke ribs), men i princippet kan du bruge lige den udskæring som du vil, f.eks. mørbrad, nakkekoteletter eller måske endda kylling.

forberedelse 4 timer / tilberedning 20 minutter / i alt 4 timer og 20 min
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Start med at røre ingredienserne til marinaden godt sammen. Vend din kødudskæring i det og lad det trække i køleskabet, gerne op til 4 timer.

Rør chilimayonnaisen sammen og lad den trække lidt tid inden du skal bruge den til maden.

Skær agurkerne i tynde skiver, kom dem i en skål og hæld eddiken over. Rør i dem nu og da, inden servering

Skær rødløg i tynde strimler, forårsløg i tynde skiver og pluk korianderen.

Hak peanuts mellemgroft og vend det sammen med sesam og kom det i en skål til servering.

Grill det marinerede kød (eller evt. på grillpande) til det er stegt igennem og har fået gode grillstriber.

Imens kødet griller, skal bollerne dampes – dette kan du gøre med friske bao i ca. 14-15 minutter eller de frosne som anvist på pakken.

Skør kødet i tynde skiver eller strimler og server med alt det gode tilbehør til.

Skriv et svar