Kategori: Aftensmad, Frokost, Tilbehør

Her er verdens nemmeste butterdejstærte! Så er det altså sagt. Og den er virkelig dejlig at servere til et frokostbord med en god salat, eller som tilbehør til aftensmaden.

Bunden er smurt med en frisk ricottacreme og derefter toppet med stegt aubergine, oliven, mynte og granatæblekerne. Haps!

Til den her opskrift har jeg bruge en rulle butterdej, som købes færdig i supermarkedet, for når det skal gå hurtigt, så er det helt perfekt (og ærligt, jeg har ikke tålmodighed til at lave min egen).

I bund og grund er det kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan toppe den med – du skal bare prøve dig frem.

forberedelse 20 min / tilberedning 15 min / i alt 35 min

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Rul butterdejsbunden ud og lad den blive til stuetemperatur.

Skær tynde skiver af auberginen, drys dem med salt og lad saltet trække lidt af vandet ud. Dup dem tørre. Varm en pande op med olie, og steg auberginen.

Rids forsigtigt en kant på bunden (pas på du ikke trykker helt igennem). Pisk ægget og pensl kanten med æg og drys med salt og sort sesam. Smør bunden med ricotta og drys med salt og peber.

Hak oliven i lidt grove stykker og drys over tærtebunden. Læg skiverne af aubergine oven på, og kom tærten i ovnen i ca. 15-17 minutter, til kanten er sprød og gylden. Server den med frisk mynte og granatæble.

Skriv et svar