Kategori: Bagværk & Sødt, Snack, Tilbehør

Nemme, sprøde og lækre snacks til tapasbordet eller måske som et alternativ til frokostbordet med en god salat? I hvert fald, så er de gode! Jeg nåede knap at få nogen selv før de blev revet væk for bordet – så måske jeg bare må lave nogle flere af dem.

Jeg fandt lækre ramsløg i mine svigerforældres have, og smed dem i, men hvis du ikke kan få fat i dem, kan du snildt bruge en anden krydderurt, ja endda en helt anden pesto en den røde, men jeg er bare helt tosset med den!

Twisterne skal spised med det samme, så de ikke mister sprødhed.

Tip: Du kan med fordel bruge en pizzaskærer eller en saks til at klippe strimlerne med, så bliver det meget nemmere for dig.

forberedelse 10 min / tilberedning 15 min / i alt 25 min
Antal personer: 5

Fremgangsmåde

Tag butterdejen ud af køleskabet og lad den hvile ti minutter på bordet.

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Rul butterdejen ud og fordel pestoen henover. Hak ramsløgene og fordel dem henover pestoen. Skær 10 strimler af butterdejen.

Klip de 5 skiver serranoskinke over, vertikalt, så der total er 10 striber skinke. læg en stribe på hver af butterdejsstrimlerne.

Tag fat i hver ende af butterdejsstrimlen og twist dem 4-5 gange. Læg hver strimmel på en bageplade, og giv dem lidt mellemrum, da de hæver godt op.

Pisk ægget sammen med en gaffel og pensl twisterne med lidt æg og drys dem med sesamfrø.

Kom twisterne i ovnen på midterste rille, i ca. 15 min. eller til de er gyldne.

Server straks.

Skriv et svar