Kategori: Tilbehør

Chiliolie er et must hvis du skal servere dumplings, dampet grønt eller generelt bare er i gang i det asiatiske køkken – og så er det bare super nemt at lave. Jeg har en kæmpeportion stående, simpelthen fordi det smager så djævelsk lækkert og kan pifte enhver anretning op!

Denne portion er til et stort glas, og hey – den går jo ikke ligefrem hen og bliver dårlig, så lav du bare den nedenstående portion. Jeg lover du nok skal blive glad for det.

Vil du have den hamrende stærk, så kan jeg anbefale at tilføje et par friske, hakkede birdseye chili og et par tsk. chiliflager mere, så skal du nok får krudt i rumpetten!

forberedelse 20 min / tilberedning 30 min / i alt 50 min

Fremgangsmåde

Varm olien op til ca. 160-170 grader. Pas på den ikke bliver for varm

Fjern skrallen fra ingefæren og riv den helt fin. Fjern skal fra hvidløg og skær det i helt tynde skiver. Fjern skal fra skalotteløgene og hak dem fint, eller skær dem i tynde ringe, hvis du vil have olien mere chunky. Hak peanuts semifint.

Kom det op i en stor gryde eller en stor skål af jern sammen med kanel, chiliflager, soya, stjerneanis, peber, salt og sukker.

Tag den varme olie og hæld den over chilibasen. Det er vigtigt at der er god plads i gryden, da det vil bruse på, så pas på dig selv, dine omgivelser og dit tøj – det sprutter en del.

Lad det trække godt, i ca. 30 minutter, eller til olien er kølet af. Kom det på glas og lad det trække rigtig godt!

Server til dumplings, dampet grønt eller nudler – you will love it.

Skriv et svar