Kategori: Aftensmad

Det er både verdens nemmeste måde at lave tomatsuppe på og også den bedste jeg faktisk har lavet!

Hele moletjavsen kommer bare i ovnen og bager og så skal det en tur i blenderen! Bum og der er mad.

Server den med en ostetoast eller grilled cheese til – det er AMAZING!

forberedelse 15 min. / tilberedning 25 min. / i alt 40 min

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Tag et ildfast fad frem – skær store tomater i halve og rødløg i kvarte. Fjerne kernehuset fra peberen og del den i fire stykker. Kom det i fadet sammen med cherrytomater og hæld en god spsk. olie over.

Smid en pakke cream cheese på midten og giv det et godt skud salt, peber og chiliflager.

Skær toppen af hvidløget, kom lidt olie over smid det i et stykke staniol. Sæt det i siden af fadet med grøntsager.

Sæt hele herligheden i ovnen 20-25 minutter.

Hak persillen i en minihakker, tilsæt creme fraiche, citron, salt og peber. Blend godt rundt til bliver grønligt i farven.

Hvis du spiser Grilled cheese eller toast til, kan du tage fadet ud af ovnen når det er færdigt og smide dine toast ind – grilles til de er gyldne.

Tag hvidløget ud af staniolet og pres fedene ned i tomaterne – de skal gerne være helt bløde.

Kom hele herligheden ned i et stort blenderglas, giv det en god solid omgang på høj styrk og så er suppen færdig.

Server suppen med basilikumfraiche på toppen og sammen med grilled cheese sandwich.

2 kommentarer til “Cremet tomatsuppe i ovn med basilikum-fraiche

  1. Dejlig suppe – men konsistensen blev “grynet” – var din også det eller hvordan kan det evt. undgås? 😊

    1. Hej Line 🙂

      Mange tak, det er jeg glad for. Jeg synes ikke den var så grynet, men den vil have noget struktur, fordi der stadig er noget skind på tomaterne – hvis du gerne vil undgå det, kan du evt. blanchere tomaterne først og fjerne skindet.

Skriv et svar