Kategori: Snack, Tilbehør

SUPERsprøde rejer i forårsrulledej er virkelig en af de bedste snacks man kan få! Jeg skal i hvert fald have dem på menuen til nytår – siger det bare.

De er supernemme at lave og du kan snildt fryse dem, så de bare ligger klar til ønskebrønden når der kommer gæster eller man skal have noget lækkert til fredagsdrinken (tror ikke de ville være af vejen til en iskold øl eller en gin og tonic).

forberedelse 30 min. / tilberedning 3 min. / i alt 33 min

Fremgangsmåde

Tag forårsrulledejen op og lade den tø.

Fjern tarm og skal på tigerrejerne. Læg dem til at marinere i en blanding af sriracha og frisk limesaft.

Imens de marinere i 30 min. laver du mayonnaisen. Lav din egen mayonnaise fra bunden eller køb en god mayonnaise, der er lidt fast i det. Hak koriander fint og kom i sammen med saften af en kvart lime og sriracha.

Lad olien varme langsomt op og hold den på ca. 160-165 grader.

Når forårsrulledejen er tøet op, skæres den på tværs, så du får to trekanter af hvert stykke.

Læg en tigerreje på midten af den lange side (den side du skar) så halen lige stikker ud. Fold toppen henover, og lad den flugte med den lange side. Nu skal en af siderne foldes hen over den ande, og så ruller du stramt den lille reje til og lukker den ved at klistre papiret fast med pisket æg.

Rejerne friteres i den varme olie og drysses led med salt når de er færdige.

Server rejerne med den krydrede mayonnaise.

Skriv et svar