Kategori: Bagværk & Sødt, Tilbehør

Saftigt, og godt!

Dette grydebrød er lavet som reklame for le Creuset.

Grydebrød er det lækreste på hele jorden. Den her udgave minder enormt meget om foccacia med den sprøde bund, og er fyldt med pesto, rødløg og lækker chorizo – et skønt madbrød til en god suppe eller en lækker salat!

Du kan selv variere i hvilken pesto du gerne vil bruge (eller måske bruge oliventapenade), komme en anden pølse i eller erstatte løgene med tørrede krydderurter.

Jeg anbefaler man har en røremaskine til dette, men hvis du har gå-på-mod og dine muller er i orden, så giv den endelig gas – det er det hele værd!

NB: frygt ikke tilberedningstiden – godt brød tager tid og du vil ikke fortryde dette!

Mums!
forberedelse 30 min / tilberedning 4 timer / i alt 4 timer og 30 min

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet sammen med saltet. Tilsæt durummelet og ælt det jævnt. Tilsæt hvedemelet og ælt dejen godt sammen, ca. 6 minutter ved høj hastighed på dejkrogen.

Tilsæt chorizo, der er skåret i små tern, og sørg for de er fordelt godt – dejen skal være blød og let klistret, pas endelig på med ikke at overføre for meget mel.

Lad dejen hæve et lunt sted, med et fugtigt viskestykke over, i 3 timer.

En halv time inden brødet er færdighævet, varmes ovnen op til 200 grader. Når ovnen er varm, skal din støbejernsgryde i ovnen så den er varm til at skulle bage brødet. Når gryden er godt varm, efter ca. 15-20 minutter, tages den ud og smøres godt med olie.

Dejen skal ikke æltes igen, men overfør den forsigtigt til gryden (den vil stege lidt) og træk den forsigtigt ud til kanten. Top med rødløg og pesto. Sæt låget på og lad den være i ovnen i ca. 30 minutter. Tag låget af og sæt ovnen på varmluft og giv den 20 minutter mere.

Tag ud og overfør til skærebrædde og lad køle lidt. Spis det imens det er lunt og lækkert.

Skriv et svar