Kategori: Aftensmad

Køkken: Asiatisk

Jeg havde virkelig lyst til dumpling i dag – og følte jeg for første gang i 100 år havde tid til det, fordi jeg endelig har fået afleveret mit speciale. Jeg har godt nok været træt, men det fedeste ved at få afleveret (ud over at det er gjort) er, at jeg har fået min madglæde tilbage og virkelig bare glæder mig til at lave mere mad til jer – så here goes!

Disse skønne gyozaer med laks var lige en tanke der poppede op, da jeg så de havde hakket laksefars i min Brugs, og så skulle det altså prøves.

NB: kan du ikke finde laksefars, så kan du godt erstatte med fiskefars til fiskedeller eller finhakke ferske laksestykker..

Jeg ved det kan være udfordrende at forstå hvordan man folder en gyoza, når det er på skrift, så tjek evt. youtube ud for hvordan de foldes, hvis du ikke er helt bekvem med det.

forberedelse 1 time / tilberedning 4 minutter / i alt 1 time og 4 min
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Rør laksefarsen sej med salt.

Hak forårsløg, skræl ingefæren og riv den fint.

Rør alle ingredienserne til farsen sammen, så det er godt fordelt.

Tag et gyozapapir op, kom en god tsk. fyld i midten og “lim” indersiden med vand rundt i kanten – nu skal den slåes sammen som en halvmåne, men kun så det er de to toppe der er lukket mod hinanden. Giv den ene yderside af gyozaen lidt vand – pres nu i folder in over og klem dem sammen.

Varm en pande op med lidt olie (Gerne en der har et låg til). Sørg for olien er fordelt godt, og den er på ca. middelvarm. Læg gyozaerne på, kom låget over, og lad dem få en stegeflade i bunden.

Kom en halv dl. vand på panden (pas på det ikke sprutter op på dig) og kom låget over. Lad dem dampe et par minutter og server dem, varme, med din yndlingsdip til.

Skriv et svar