Ud over at det her er en af mine yndlingsretter, er det bestemt også: kuren mod tømmerbasser, den bedste morgenmad, ægte comfortfood og alt det du har brug for på en kold vinterdag – magisk? Yas!
Jeg har i opskriften brugt en lille dåse chipotlepeber, men kan du ikke få fat i dem, vil jeg evt. anbefale at komme en stærk salsa i, mere tomatsauce og så godt med jalapenos – men finder du chipotlepeber (ofte i velassotterede supermarkedet eller grønthandlere) gør du dig selv en tjeneste. Den røgede smag de giver er prikken over i’et!
Ingredienser
Heuvos Rancheros
- 1 hakkede tomater
- 1 dåse chipotlepeber, med chililagen
- 1 Løg
- 3 fed hvidløg
- 1 god tsk. Røget Paprika
- 2 tsk. Spidskommen
- 1 dåse sorte bønner, eller andre bønner du kan lide
- 6-8 æg, alt efter hvor sultne I er
- Salt og peber
- 1 spsk. Æblecidereddike
- 1 lille spsk sukker
Endvidere
Fremgangsmåde
Hak løgene og fjern skallen fra hvidløgene – steg dem gyldne i olie
Tilsæt krydderierne og steg det af.
Kom dåsetomaterne over løgene og tilsæt sukker, salt, Chipotlepeber og eddike
Lad det koge lidt og tilsæt da drænede bønner – rør sammen.
Lav små fordybninger i sovsen, klæk æggende ud i dem og kom et låg hen over.
Lad det simre i ca. 8-10 minutter.
Drys med cheddarost og giv det par minutter under låg, til osten er smeltet.
Skær avocado og chili i skiver, tomat i tern og pluk koriander.
Top huevos rancheros med creme fraiche, avocado, tomattern, chili, jalapenos og koriander og server med lune tacos til.