Kategori: Aftensmad

Køkken: Mexicansk

Ud over at det her er en af mine yndlingsretter, er det bestemt også: kuren mod tømmerbasser, den bedste morgenmad, ægte comfortfood og alt det du har brug for på en kold vinterdag – magisk? Yas!

Jeg har i opskriften brugt en lille dåse chipotlepeber, men kan du ikke få fat i dem, vil jeg evt. anbefale at komme en stærk salsa i, mere tomatsauce og så godt med jalapenos – men finder du chipotlepeber (ofte i velassotterede supermarkedet eller grønthandlere) gør du dig selv en tjeneste. Den røgede smag de giver er prikken over i’et!

forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Hak løgene og fjern skallen fra hvidløgene – steg dem gyldne i olie

Tilsæt krydderierne og steg det af.

Kom dåsetomaterne over løgene og tilsæt sukker, salt, Chipotlepeber og eddike

Lad det koge lidt og tilsæt da drænede bønner – rør sammen.

Lav små fordybninger i sovsen, klæk æggende ud i dem og kom et låg hen over.

Lad det simre i ca. 8-10 minutter.

Drys med cheddarost og giv det par minutter under låg, til osten er smeltet.

Skær avocado og chili i skiver, tomat i tern og pluk koriander.

Top huevos rancheros med creme fraiche, avocado, tomattern, chili, jalapenos og koriander og server med lune tacos til.

Skriv et svar