Kategori: Aftensmad, Morgenmad

Ahh… Huevos Rancheros – en klassisk sydamerikansk morgenmad, perfekt til de styggeste tømmermænd, eller til de koldeste vintermorgener, men egentlig også ved sommerbålet. Ligemeget hvad, så lover jeg, at du ikke vil gå galt i byen med denne opskrift, som fint kan passe sig selv, imens æggene bliver færdig. Jeg har endnu ikke mødt en der ikke kan lide den, men hvad er der egentlig også at være ked af her?

Det er en svimlende lækker samhørighed af æg, bønner, ost, chili og koriander, indhyllet i en krydret og god tomatsovs. Top den med creme fraiche, frisk avocado og en ordenligt omgang jalapeños, så er den i hus. Hvis du gerne vil have lidt tilbehør til, kan jeg anbefale sprøde nacho-chips eller lune tortillas til. Velbekomme!

Hvis kender en der har tømmermænd eller en tidlig morgenvagt, vil denne bringe lykke på bordet!
forberedelse 20 min / tilberedning 40 min / i alt 1 time
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Steg løgene med hvidløg, chipotle og krydderier i en pande.
  • Kom hakkede tomater på og rør sammen – smag til med salt og peber.
  • Kog saucen ned så den tykner lidt, så vil æggene ligge bedre i saucen.
  • Skyl bønnerne, kom dem i sovsen og rør rundt.
  • Lav små fordybninger i saucen, klæk æggene ned i og læg låg eller stanniol over panden.
  • Lad den stå over middel varme og vent til æggehviderne har sat sig.
  • Kom ost over til sidst og læg låg over igen til osten er smeltet.
  • Server med creme fraiche, avocado i skiver, koriander og jalapenos – og evt. lune chips eller tortillas.

Skriv et svar