Kategori: Bagværk & Sødt, Tilbehør

Jeg er en sucker for brød med topping og fyld – det er så lækkert tilbehør til en god salat eller til grillmaden! Dette brød er saftigt, smagfuldt og rigtig nemt at lave – du skal nemlig slet ikke ælte det! Hører jeg et juhuuu?

Egentlig kan man toppe sine madbrød med hvad man vil, alt efter hvad man skal spise, men i min bog vinder det kun ved at få en klat pesto, fordi olien giver lidt gode lommer i brødet, kartoflerne får en sprød skorpe og olivene giver et strejf af italien.

Slå dig løs – det er mega lækkert.

Tjek det luftige brød i snittet her – mums, ikke?
forberedelse 90 min / tilberedning 25 min / i alt 1 time og 55 min
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Opløs gæret i det lunkne vand. Bland hvedemel, salt og durummel sammen og hæld ned til vandet. Rør det rundt med en ske til massen er ensartet. Det er meningen den skal være flydende. Sæt det til at hvile i en time med et fugtigt, lunt viskestykke over.

Imens skæres oliven i ringe og halve skiver og kartoflerne skæres i tern.

Når dejen er hævet færdig, kommes den forsigtig ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Der er ingen grund til at smøre det ud, konsistensen gør at den flader lidt ud. lad det efterhæve 15 minutter.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Kom pesto på i små klumper og smør det let ud, men ikke så det er fordelt over hele brødet. Top med oliven og kartoffelstykker og et generøst drys salt. lad det efterhæve 15 minutter mere.

Kom brødet i ovnen på midterste rille i 20 minutter. give den de sidste 4-5 minutter på grill, men se efter at det ikke brænder på.

Server med revet parmesan eller en god salat.

Skriv et svar