Kategori: Aftensmad, Frokost

Jeg elsker de friske og sprøde nudelsalater man får i Vietnam, og heldigvis også har mulighed for at få herhjemme. Efter 3 måneder i vietnam, fandt jeg ud af hvor glade de var for svinekød, og det er derfor også noget jeg bruger ofte i køkkenet.

Min udgave af nudelsalaten består af lækre risnudler, sprøde grøntsager, syltede gulerødder, peanuts og det lækreste karamelliserede svinekød. Kødet indeholder en del sukker for at give karamelliseringen, men go with it, og stol på at opskriften virker – jeg har brugt den en del gange, og dem jeg har lavet det til er vilde med det!

forberedelse 20 min / tilberedning 20 min / i alt 40 min
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Varm en pande op med olie. Hak løg og hvidløg fint og steg det i olien sammen med Sriracha. Tilføj det hakkede svinekød, når løgene er steg, og hak det godt igennem, så kødet deler sig. Brun det let af, så det ikke længer er råt. Tilsæt brun farin, fishsauce og soya, og lad det stå ved medium varme – kødet vil stille og roligt begynde at karamellisere, og en gang imellem roder du lige rundt i det, og sørger for at ikke brænder på. Jeg roder i mit ca. 3-4 gange med et par minutters mellemrum.

Til dippingsauce, rører du alle ingredienserne sammen til sukker er opløst, og topper med hvidløg i tynde skiver.

Sæt vand over til at koge nudlerne, og kom godt med salt i. Kog dem som anvist på pakken. Nudlerne har tendens til at klistre sammen, så de kan med fordel skylles i koldt vand, som vil hjælpe på det.

Skyl og snit grøntsager (og skold sukkerærterne hvis det står på pakken). Anret dem på et fad. Hak peanuts og læg på fadet. Pluk koriander og mynte og læg på fadet.

Server hele herligheden, så folk selv kan blande. Velbekomme!

Skriv et svar