Lækre nudler, sprødt grønt, verdens bedste sauce og spicy rejer vendt i peanuts… smag lige på den engang! Det er virkelig godt og det tager ingen tid at lave. Og jeg har endda formået at lave den i et køkken uden ovn, gasblus eller andet – en kogekedel er rigelig fint.
Så sæt den endelig på næste uges menu – du vil takke dig for det, og det tror jeg også en travl hverdag vil.
Ingredienser
Nudelsalat
- 125g risnudler
- 1/2 Agurk
- 50g bønnespirer
- 2-3 Forårsløg
- 450g Skalrejer
- 1 håndfuld peanuts
- 1 spsk. Sesamolie, eller anden olie
- 1 tsk. Chiliflager
- 1 bundt frisk koriander
Sauce/dressing
Start med at koge en kedel vand op til nudlerne og lave dressingen/saucen: pil hvidløgene og pres dem flade med en kniv. Hak dem fint. Pisk soya, fishsauce, risvineddike, sesamolie og honning sammen til honningen er opløst. tilsæt hvidløg og saften fra en halv lime.
Kom nudlerne i en skål med salt og hæld det kogende vand over og sæt et låg eller en tallerken på. Lad det trække til nudlerne er tilberedte. Skyl dem derefter i kold vand – så vil de ikke klistre sammen.
Flæk agurken på midten, fjerne den bløde indre og skær dem i skiver. Rens forårsløg og skær den i skiver. Tjek om dine bønnespirer er pasteuriserede eller om de skal blancheres med kogende vand. Pluk korianderen.
Pil skalrejerne og vend dem med sesamolie og salt. Hak peanuts fint (evt. i en minihakker) og vend det ned i rejerne, sammen med en tsk. chiliflager.
Server Nudlerne med rejer og grønt, og den gode dressing på siden. (pssst – du kan godt bruge mere chili hvis du er til det).