Kategori: Bagværk & Sødt, Snack, Tilbehør

Jeg ELSKER hvidløgsflute! Men så igen, hvem gør ikke det? Den varme smør, smagen af hvidløg og salt – og nu er jeg helt sulten igen…

Her har jeg lavet min hjemmelavede version af den velkendte fryser-helt, og til trods for at jeg aldrig siger nej til den billige udgave, vil jeg dog mene at denne tager kegler og kan serveres både på en kold hverdagsaften til suppen eller som lækkert tilbehør den helt store gæste-menu.

Jeg er normalt ikke en hvidløgssnob, men lige her, hvor hvidløget er i centrum, vil jeg anbefale dig at få fat i nogle gode hvidløg – jeg har selv bruge franske hvidløg af kvaliteten label rouge, som er mere afrundet og blød i smagen.

Kast dig ud i det, jeg lover du ikke vil fortryde det!

forberedelse 15 min / tilberedning 45 min / i alt 1 time
Antal personer: 4

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær toppen eller bunden af det hele hvidløg og sæt det i et stykke sølvpapir. Hæld en spsk. olie over hvidløget, luk sølvpapiret om det og bag det i ovnen i ca. 25 min.

Når hvidløget er færdigt, lader du ovnen køre og tager hvidløget ud af ovnen. Feddene er nu blevet helt bløde og du kan presse dem ud af skallen.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvidløget, hakket persille og den revede ost og rør rundt. Giv det en tur med en stavblender eller i en minihakker, hvis hvidløget stadig er i større stykker. Smag til med salt og peber.

Flæk et flute på langs og derefter del hver halvdel i to, så du har fire stykke. læg dem på en bageplade med bagepapir under. Fordel smørret over flutene og sæt dem i ovnen i ca. 15-20 minutter alt efter hvor gyldne du vil have dem. Server med det samme.

NB: er der smør til overs, så gem det! Det er helt perfekt til en god bøf eller oven på kartofler.

Skriv et svar