Kategori: Restauranter

Køkken: Dansk

SÅ! nu er der landet en kage mere her på min hjemmeside – og den er ovenikøbet glutenfri!

Det minder om starten på en marengs, og den er tung og snasket – men toppet med en masse friske bær. Den perfekte sommerkage, hvis du spørger mig. Du kan altid variere i toppingen, som du vil.

Hav god tid til at lave den hvide chokoladecreme – den skal nemlig køle og den sætter sig bedste efter et par timer i køleskabet.

God fornøjelse!

forberedelse 2 timer / tilberedning 45 minutter / i alt 2 timer og 45 min
Antal personer: 8

Start med at lave den hvide chokoladecreme, så den kan køle. Lun (og ikke kog) fløden, til du lige synes at det er liiiiige varmt nok med en finger i fløden – tag den af varmen. Bræk den hvide chokolade i stykker, smid det ned i fløden og rør chokoladen ud. Kom det i en skål og sæt det på køl.

Varm ovnen op på 200 grader varmluft. Pisk æggehviderne stive. Kom sukker og kakao i æggerhviderne og pisk det. Det skal gerne ligne en lidt flydende kagemasse. Beklæd et lille kagefad med bagepapir og kom massen i. Sæt den i ovnen i ca. 20 minutter, til den er hævet godt op – sæt varmen ned på alm. over og undervarme og ned på 170 grader. bag den færdig de sidste 25 minutter. Tag kagen ud og lad den køle. Den vil falde sammen, men det er helt ok – det giver snaske-faktoren!

Når kagen er kølet ned og den hvide chokoladecreme er køleskabskold, er det tid til at bygge kagen op. Pisk den hvide chokoladecreme med en el-pisker til den er fluffy. Pas på den ikke trækker for mange streger, da flødecremen derfor vil skille (det smager ikke så godt)

Kom den hvide chokoladecreme over kagen og server den med friske, saftige bær.

Skriv et svar