Kategori: Bagværk & Sødt

Du kan ligeså godt lade være med at lede efter andre gulerodskager – du har fundet den bedste! Jeg har virkelig gjort hvad jeg kunne for at lave den mest perfekte gulerodskage på hele jorden – og jeg synes jeg har succes med denne. Svampet, snasket, blød, krydret og så med den bedste og nemmeste frosting på jorden. Hvad mere har man brug for?

Det er en stor kage, så du kan enten vælge at bage den i et ildfast fad, eller en relativ stor springform.

Kagen skal have lige over en time i ovnen, og så skal den køle af. Du kan snildt bage den dagen før, den vil nemlig være for evigt svampet. Hemmeligheden ligger nemlig i at bruge olie i stedet for smør.

Så kast dig ud i det – jeg lover du ikke vil fortryde!

forberedelse 25 min / tilberedning 65 min / i alt 1 time og 30 min
Antal personer: 12

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme, og sæt en bagerist på midterste rille i ovnen.

Pisk sukker, brun farin og æggene godt sammen til en luftig æggesnaps.

I en anden skål sigtes mel, natron, vanillesukker, salt og kanel sammen. Det er godt at bruge et sigte eller en si til dette, da det vil sørge for der ikke kommer klumper i.

Tilsæt Melblandingen og pisk det godt sammen

Tilsæt olien og rør godt rundt.

Tilsæt de revede gulerødder og rør rundt.

Kom et stykke bagepapir i din springform eller bagefad og kom dejen i. Spred den ud. Sæt kagen i ovnen, ca. 1 times tid.

Hold øje med at den ikke bliver for mørk på toppen – sker det, kan du lægge et stykke bagepapir over. Det er vigtigt at kagen får god tid, da den ellers vil falde sammen, så have tålmodighed.

Stik kagen let med en strikkepind eller kødnål, for at se om den er færdigbagt. Kommen pinden ud helt ren, er kagen klar.

Lad kagen køle af, gerne natten over – det vil den bestemt ikke tage skade af.

Frosting

Kom 300g cream cheese op i en skål, og pisk det luftigt.

Si flormelisen ned i ostecremen og tilsæt fløde.

Pisk det sammen, hvor den giver den godt med styrke på piskeriset, så der kommer luft i.

NB: når der begynder at komme træk eller disse striber efter piskeriset, er frostingen færdig – den er semi-fast og cremet.

Pas på du ikke overpisker! Så vil fløde skille, og din frosting vil skille.

Kom frosting på den afkølede kage og server.

Skriv et svar