Kategori: Frokost, Snack

Svinerillette er virkelig meget nemmere end man lige går og tror – og så er den helt perfekt til en snack, eller til frokostbordet.

Du kan tilpasse krydderierne i den, præcis som du vil. Jeg bruger i denne klassiske smage, som peber, sennepskorn og granuleret løg, men du kan snild skifte dem ud med evt. 5-spice, fennikelfrø eller andre ting du godt kan lide (det gjorde jeg til nytår, rullede dem til kugler, panerede dem og friterede dem – savle, savle, savle)

En lille note omkring tilberedningen – traditionelt set bruger man jo andefedt til at lave rillette af (hvilket også giver en strålende smag), men jeg har lavet denne på olie, da jeg synes det smager skønt og også er langt billigere. Men ønsker du andefedt, kan du snildt bruge dette i opskriften, så længe det dækker svinekødet i fadet.

… og hvis du vil lave til længere tid, kan du endelig bare gange op – det holder sig fint på frys, eller hvis du kommer det i køleskabet med smeltet andefedt over.

Det kanonlækkert med sprøde rugbrødschips!
forberedelse 15 minutter / tilberedning 4 timer / i alt 4 timer og 15 min

Fremgangsmåde

Tænd din ovn på 100 grader almindelig ovn.

Læg nakkekoteletterne i en ildfast fad og overhæld med olien.

Sæt fadet i ovnen, på midterste rille, og lad det stå i ovnen i fire timer.

Tag fadet ud af ovnen og lade det køle let af. Tag nakkefileterne op og trevl dem med to gafler. Læg hele herligheden i en skål og bland med sennep og granuleret løg i, og smag til med salt og peber.

Kom rilletten på glas eller i en boks i fryseren. Hvis du vil lade den holde længere, kan du smelte andefedt og hælde over, så konserverer den.

NB: jeg har som sagt rullet dem, paneret dem, og frosset dem – de er kanongode som en snack også, når de har været en tur i ønskebrønden.

Skriv et svar