Kategori: Frokost, Snack

Okay, hvis du ikke har prøvet tunamelts før, så er det bare med at komme igang. Jeg fik min første i USA for nogle år siden, og det var nok noget af det lækreste jeg nogensinde har prøvet. Da jeg så den anden dag kom i tanke om dem, kunne jeg slet ikke lade tanken slippe og jeg måtte lave dem – og de er mindste lige så gode som jeg husker dem.

Traditionelt kommer man stykker af bladselleri i, men jeg havde en grøn peber der lå og ville bruges, så den kom i, istedet. Det blev den altså ikke mindre god af, så du kan snildt erstatte sellerien med en grøn peber, hvis du ikke er til det.

Jeg har brugt et helt bløde yoghurtbrød til min sandwich, som blev ristet lidt af i ovnen først, men du kan sagtens bruge almindelig toastbrød – ja du kan sågar lave den i en toaster hvis det skal gå hurtigt.. Men den bliver altså bedst, når den steges på panden.

forberedelse 15 min / tilberedning 6 min / i alt 21 min
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rist de 8 skiver brød lidt af så de har lidt sprødhed (ikke for meget)

Dræn tunen for vand og kom det i en skål. Sørg for at tunen er godt fordelt, evt. gør det med en gaffel. Hak rødløg og jalapeños i fine tern og skær den grønne peber i små tern. Rør det godt sammen med tunen og tilsæt derefter mayonnaise, salt og peber. Rør det hele godt sammen.

Fordel en lille spsk. smør over to skiver af franskbrød og vend dem om. Smør indersiderne med sennep, fordel 1/4 af tunsalaten henover brødet, meget gerne jævnt fordelt. Læg en skive cheddar på og luk sandwichen, så du på begge sider af ydersiderne, står med smørsmurt brød. Gentag dette med alle sandwiches.

Varm en pande meget let op – sæt den på lavt blus. Steg hver side af toasten ca. 2-3 minutter og server imens de er varme og osten er smeltet.

Skriv et svar