Kategori: Aftensmad, Snack

Køkken: Asiatisk

Det her er virkelig en opskrift jeg har brugt lang tid på at knække koden til – Fyldet er spot on præcis som man får det i Vietnam, men det er mere hvordan man sørger for disse banditter ikke går i stykker når man friterer dem og det ikke sprutter ud over det hele. Her har jeg fire ting du skal være opmærksom på, når du laver den her opskrift:

  • Når rispapiret dyppes, så snakker vi 4-5 sekunder i vand og så op på køkkenbordet med det. Giv det et lille minuts tid, kom så fyldet på og rul. Du vil opleve det er meget elastisk og præcis som det skal være
  • Kom mindre fyld i, end du regner med – du vil få flere “lag” af rispapir, når ruller den sammen.
  • Sørg for de er så lidt luft inde ved fyldet som muligt – ellers sprutter og sprækker den og så er der kedelig forårsrulle.
  • Når du har rullet forårsruller, så skal de på køl en times tid og ud et kvarter før de steges. Og husk: 170 grader varm olie er rigeligt.

Du kan anvende almindelig rispapir fra supermarkedet uden problemer – jeg oplever dog, at de er nemmere at stege, hvis de indeholder tapioka.

forberedelse 30 min. / tilberedning 30 min. / i alt 1 time
Antal personer: 4

Fremgangsmåde

Først skal du hælde kogende vand over svampene – de skal have lov til at stå en halv times tid og trække.

Imens laver du fyld: Hak forårsløg, riv hvidløg og gulerod og rør det sammen med svinekødet.

Kom glasnudlerne i en skål med lidt salt, hæld kogt vand over, og lad det trække efter anvisningen på pakken. Skyld dem i koldt vand.

Klip nudlerne i stykker med en saks og lav strimler af svampene og kom det i farsen.

Tilsæt fiskesauce og evt. lidt chili til farsen, rør rund og så er du klar med fyldet.

Dyp rispapir i vand i 4-5 sekunder. Læg det på bordet – kom lidt fyld på i den ene ende og form det som en pølse. (du kan evt. se det på min instagram, hvor fyldet ligger på rispapiret)

Rul pølsen en enkelt omgang, tryk ned på siderne for enden af pølsen, kom siderne ind over og og sørg for der ikke er noget luft inde ved fyldet. Rul forårsrullen færdig.

Når du har lavet alle dine forårsruller, kommer du dem på køl en time. Når de har været inde en time, tager du dem ud (ca et kvarter inden de skal steges)

Tag en gryde, kom olie i så det vil dække forårsrullerne og varm det op til 170 grader. Pas på det ikke bliver for varmt (er det meget varmt, kan man tilsætte lidt mere kold olie)

Fritér 3 stk ad gangen – det er vigtigt de ikke klistrere sammen. Steg dem, så rispapiret bliver mælkehvidt og er sprødt (de tager ikke super meget farve)

Lad dem køle af på godt med køkkenrulle eller et viskestykke, så det suger det ovenskydende olie.

Server forårsrullerne i et salatblad med koriander og dyp i soya eller måske sød chilisauce?

Skriv et svar