Jeg elsker wontons – gør du? Jeg lover dig de her kan omvende dig, hvis du er i tvivl!
Jeg har altid en kæmpe portion i fryseren, fordi det er så nemt og lækkert at tage op til en nem aftensmad. Så portionen her er stor, så halver den, hvis du ikke lige gider folde en million.
Og så skal du igang med at folde – det er sjovt, så giv dig tid og så får du nemt taget på det – du kan jo se min lille film på instagram. Det er meget nemmere end du tror.
Tag et glas vin frem, musik på og så sæt gang i foldefabrikken!
Ingredienser
Fyld
- 400g Hakket kylling
- 1 spsk. Majsstivelse
- 2 tsk. Salt
- 1 Spidskål
- 500g Gulerødder
- 500g Svampe, eks. shiitake eller champignon
- 200g Kimchi, kan undlades
- 200g risnudler
- 1 æg
- 2 spsk. Soya
- 1 spsk. Fishsauce
- 3 fed hvidløg
- 1 rødløg
Endvidere
Fremgangsmåde
Tag wontons-wrappers op af fryseren.
Skræl gulerødder, fjerne yderste blade fra spidskålen og fjern skal fra løg og hvidløg.
Kom det hele ned i en blender og blend det fint sammen. Steg det af på panden i lidt olie eller anden stegefedt sammen med soya og fiskesauce.
Kom fars og salt ned i en skål og rør det sammen til farsen er sej. Tilsæt majsstivelse og et æg og rør det godt rundt.
Kom grønten ned i farsen, når det er kølet af.
Læg nudlerne i en skål, der kan klare varme, kog en kedel vand op, hæld det over nudlerne til de er dækkede og lad dem hvile 10 minutters tid. Dræn dem, skær den i mindre stykker og kom det i farsen, når de er kølet af.
Sæt en station op – en skål med vand, en skærebræt, en bageplade med et stykke bagepapir og så din fars.
Tag en wontonwrapper op i hånde – kom en tsk. fyld i og væd kanterne med vand. Fold den på midten så du har en rektangel. Giv den et tryk i bunde på den tykke side og væd kanterne i hvert hjørne og tryk dem sammen. Du kan se min video på instagram, hvor jeg viser hvordan jeg folder dem. Husk at folde dem godt sammen, så der ikke er hul ind til fyldet.
Du kan fryse dem ned – her er det en god idé at skalfryse dem, hvor du fryser dem ned på et spækbrat hvor de ikke rører hinanden og så frys dem. Læg dem derefter i en pose og frys dem ned.
Ellers koger du en spand vand op med salt og koger dem i ca. 6-7 minutter.
Server med chilieolie eller anden god dip og soya.
Kan de fryses efter de er blevet kogt?
Hej Marie,
Jeg ville fryse dem før det er kogt. De bliver ikke så gode, hvis de fryses efter de er kogt.
god dag.